Ovnsbakt fjellørret

Litt fiskelykke - og vips kan du varte opp med denne snaddermiddagen.

La deg friste av ovnsbakt fjellørret med agurksalat og seterrømme.
Publisert Sist oppdatert

(4 porsjoner)

3 stk. fjellørret,

he­lst over 300 g

2 ts salt

50 g meierismør

AGURKSALAT:

1 agurk

3 dl vann

1 ss sukker

1 ss eddik, 7 %

½ ts salt

PISKET SETERRØMME:

3 dl seterrømme

2 ts sukker

Rens og vask fisken. Strø salt i buken og legg en smørklatt i hver fisk.

Kle en ildfast form med aluminiumsfolie og legg fiskene i med buken opp.

Dekk formen med aluminiumsfolie og bak fisken i stekeovn ved 200° i ca. 45 min.

Høvle agurken med en ostehøvel. Ha alt i en serveringsbolle og slå på vann til det dekker agurkskivene.

Smak til med sukker, eddik og salt.

Stivpisk seterrømmen med litt sukker.

Server fjellørreten med kokte poteter, agurksalat og pisket seterrømme.