(4 porsjoner)

3 stk. fjellørret,

he­lst over 300 g

2 ts salt

50 g meierismør

AGURKSALAT:

1 agurk

3 dl vann

1 ss sukker

1 ss eddik, 7 %

½ ts salt

PISKET SETERRØMME:

3 dl seterrømme

2 ts sukker

Rens og vask fisken. Strø salt i buken og legg en smørklatt i hver fisk.

Kle en ildfast form med aluminiumsfolie og legg fiskene i med buken opp.

Dekk formen med aluminiumsfolie og bak fisken i stekeovn ved 200° i ca. 45 min.

Høvle agurken med en ostehøvel. Ha alt i en serveringsbolle og slå på vann til det dekker agurkskivene.

Smak til med sukker, eddik og salt.

Stivpisk seterrømmen med litt sukker.

Server fjellørreten med kokte poteter, agurksalat og pisket seterrømme.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!