(6 porsjoner)

1½ kg elgkjøtt

ca. 4 l vann

2 ts salt

10 hele pepperkorn

1 løk

200 g gule erter

5-6 gulrøtter

1 hel knollselleri

3 tykke skiver kålrot

1-2 persillerøtter

500 g hodekål

200 g purre

5 ss frisk persille

Legg ertene i bløt natten over.

Kok opp vannet, del kjøttet i mindre biter og ha det i det kokende vannet. Tilsett salt og hel pepper. La kjøttet småkoke i et par timer. Skum av hvis det trengs. La ertene koke med den siste timen.

Skrell og skjær grønnsaker i mindre biter. Ha de i suppen når kjøttet er mørt.

La grønnsakene koke med de siste 20 min.

Smak til suppen med salt og pepper.

Tilsett persille rett før servering.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!