Elgsuppe

Den er spekket av godsaker, elgsuppen. Be til gjestebud, da vel.

Mettende og smakfull elgsuppe.
Publisert Sist oppdatert

(6 porsjoner)

1½ kg elgkjøtt

ca. 4 l vann

2 ts salt

10 hele pepperkorn

1 løk

200 g gule erter

5-6 gulrøtter

1 hel knollselleri

3 tykke skiver kålrot

1-2 persillerøtter

500 g hodekål

200 g purre

5 ss frisk persille

Legg ertene i bløt natten over.

Kok opp vannet, del kjøttet i mindre biter og ha det i det kokende vannet. Tilsett salt og hel pepper. La kjøttet småkoke i et par timer. Skum av hvis det trengs. La ertene koke med den siste timen.

Skrell og skjær grønnsaker i mindre biter. Ha de i suppen når kjøttet er mørt.

La grønnsakene koke med de siste 20 min.

Smak til suppen med salt og pepper.

Tilsett persille rett før servering.