Elgsuppe

Den er spekket av godsaker, elgsuppen. Be til gjestebud, da vel.

Mettende og smakfull elgsuppe.
Mettende og smakfull elgsuppe. Foto: Foto: Synnøve Dreyer
Sist oppdatert

(6 porsjoner)

1½ kg elgkjøtt

ca. 4 l vann

2 ts salt

10 hele pepperkorn

1 løk

200 g gule erter

5-6 gulrøtter

1 hel knollselleri

3 tykke skiver kålrot

1-2 persillerøtter

500 g hodekål

200 g purre

5 ss frisk persille

Legg ertene i bløt natten over.

Kok opp vannet, del kjøttet i mindre biter og ha det i det kokende vannet. Tilsett salt og hel pepper. La kjøttet småkoke i et par timer. Skum av hvis det trengs. La ertene koke med den siste timen.

Skrell og skjær grønnsaker i mindre biter. Ha de i suppen når kjøttet er mørt.

La grønnsakene koke med de siste 20 min.

Smak til suppen med salt og pepper.

Tilsett persille rett før servering.

Denne saken ble første gang publisert 24/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også