Elgsuppe
Den er spekket av godsaker, elgsuppen. Be til gjestebud, da vel.

(6 porsjoner)
1½ kg elgkjøtt
ca. 4 l vann
2 ts salt
10 hele pepperkorn
1 løk
200 g gule erter
5-6 gulrøtter
1 hel knollselleri
3 tykke skiver kålrot
1-2 persillerøtter
500 g hodekål
200 g purre
5 ss frisk persille
Legg ertene i bløt natten over.
Kok opp vannet, del kjøttet i mindre biter og ha det i det kokende vannet. Tilsett salt og hel pepper. La kjøttet småkoke i et par timer. Skum av hvis det trengs. La ertene koke med den siste timen.
Skrell og skjær grønnsaker i mindre biter. Ha de i suppen når kjøttet er mørt.
La grønnsakene koke med de siste 20 min.
Smak til suppen med salt og pepper.
Tilsett persille rett før servering.