Godt på bryggekanten

Hvitvinsdampede blåskjell

Enten du velger deg dampede blåskjell, eller du bruker litt mer væske slik at det blir en flott blåskjellsuppe - uansett er kveldskosen sikret både raskt og lettvint.

Blåskjell er rask, lettvint og velsmakende. Husk å sjekke med Mattilsynet før du plukker dine egne blåskjell. Du får blåskjellvarsel for ditt distrikt på tlf.: 820 33 333 eller www.matportalen.no
Blåskjell er rask, lettvint og velsmakende. Husk å sjekke med Mattilsynet før du plukker dine egne blåskjell. Du får blåskjellvarsel for ditt distrikt på tlf.: 820 33 333 eller www.matportalen.no Foto: Eksportutvalget for fisk
Sist oppdatert

Havet bugner av deilige reker og blåskjell. Både dampede blåskjell - som du får oppskriften på her - og blåskjellsuppe er smakfulle retter som det går raskt å lage. Server gjerne litt reker etterpå, stort enklere kan det knapt bli!

(4 porsjoner)

1 kg blåskjell

2 hvitløkbåter

2 vårløker

4 ss friske urter

2 ss smør

1½ dl tørr hvitvin eller eplemost

3 dl fløte

1 ts nykvernet pepper

½ ts salt

REKER:

½ kg reker

1 sitron

1 pk. majones

1 bunt dill

Vask og skrubb blåskjellene, fjern byssustråden og kontroller at skjellene er tett lukket. Finhakk hvitløk, vårløk og urter. Ha det i en gryte med smeltet smør. La det surre litt, hell i vin og legg i blåskjellene. La blåskjellene dampe noen min under lokk til de åpner seg.

Ta blåskjellene opp og tilsett fløte i kraften. Smak til med salt og pepper. Ha blåskjellene i en skål og hell sausen over.

Reker: Legg reker i en bolle. Bland sammen oppklippet dill og majones og server godt brød ved siden av.

Denne saken ble første gang publisert 21/07 2008, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også