(12-14 stykker)

150 g smør

150 g sukker

6 eggeplommer

½ dl melk

150 g hvetemel

3 ts bakepulver

1½ ts vaniljesukker

MARENGS:

6 eggehviter

300 g sukker

2 dl mandelspon

FYLL:

1 pk. ferdig romkrem eller vaniljekrem

3 dl kremfløte

Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggeplommer, melk, og mel siktet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bre røren i en godt smurt langpanne, ca. 25 x 35 cm.

Visp eggehvitene stive, dryss i sukker og visp videre til marengsen er stiv.

Bre marengsen over røren i langpannen og dryss på lett ristede mandler.

Stek kaken i ovnen ved 180º i ca. 45 min.

Avkjøl på rist og del på midten. Legg én halvdel på kakefatet. Fordel over vispet krem blandet med romkrem eller vaniljekrem.

Legg på den andre halvdelen, med marengssiden opp.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!