(4 porsjoner)

½ agurk

1 gul paprika

1 rød chili

2 hvitløkfedd

1 liten rødløk

1 l tomatjuice

3 ss olivenolje

saften av 1 lime

salt og pepper

URTESTENGER:

½ formloff

3 ss urtesmør eller persillesmør

* Rens og grovhakk grønnsakene. Legg dem i en food processor og hell på tomatjuice. Kjør til alt er lett blandet sammen

Tilsett olivenolje, limesaft og litt salt og pepper. Kjør et par korte sekunder slik at alt får blandet seg godt. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig. Sett suppen til avkjøling.

Urtestenger: Skjær skorpen av loffen på alle fire sider og del den i skiver på langs. Smør hver langskive med urtesmør. Del skivene i lange stenger og legg dem på en stekeplate. Stekes ved 250° i ca. 8 min på øverste rille til smøret har smeltet og brødet er sprøtt. Alternativt kan brødskivene ristes i stekepannen til smøret har smeltet og brødet har fått en gyllen farge.

Ha suppen i glass eller skåler og server urtestengene som tilbehør.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!