Blomkålsuppe med bacon og persilleolje
En variant av blomkålsuppen – her med sprøstekt bacon og persilleolje. Ønsker du å lage suppen enda enklere, dropper du oljen og bare drysser finklippet persille over før servering.

(4 porsjoner)
1 stort eller 2 små blomkålhoder
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
3 dl kremfløte
1 ts salt
100 g bacon
PERSILLEOLJE:
1 liten bunt persille
2 ss olivenolje
1 hvitløkfedd
* Skyll blomkålen og del den i mindre buketter. Kok opp kraft/buljong og legg i blomkålbukettene. Kok blomkålen mør på svak varme under lokk i 10 min. Ta gjerne av noen hele buketter til garnering før suppen kjøres i foodprocessor.
Mens suppen koker, sprøstekes baconet. La det renne av på et kjøkkenpapir.
Kjør persille, hvitløk og olivenolje med en stavmikser til en glatt olje. Kjør suppen i en food processor eller bruk en stavmikser Tilsett fløten. Gi suppen et oppkok og smak til med salt.
Hell suppen i boller og pynt med sprøstekt bacon og dråper av persilleolje.