(4 porsjoner)

4 kyllingbryst

olje til pensling

salt

pepper

600 g tagliatelle eller pappardelle

blandet salat (ca. ½ l)

1 eske cherrytomater

PESTO:

1 potte basilikum

50 g pinjekjerner

50 g parmesan

2 hvitløkfedd

1 dl olivenolje

* Kok pasta etter anvisning på pakken. Del kyllingbrystene langsetter på midten slik at de får form som en sommerfugl. Legg kyllingbrystene mellom to stykker matpapir og bruk en kjevle til å banke dem lett flate. Når kyllingbrystene bankes flate, trenger de kortere steke- eller grilltid.

Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Stek eller grill kyllingbrystene i tre-fire min på hver side.

Pesto: Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløkfedd og revet parmesan i en food processor til en glatt saus. Anrett salat, cherrytomater delt i to, kyllingbryst og nykokt pasta på tallerken. Drypp over pesto like før servering.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!