Grillet kylling med pesto og pasta
Kylling i kombinasjon med gode smaker av basilikum og tomat minner oss om sommer i Italia.

(4 porsjoner)
4 kyllingbryst
olje til pensling
salt
pepper
600 g tagliatelle eller pappardelle
blandet salat (ca. ½ l)
1 eske cherrytomater
PESTO:
1 potte basilikum
50 g pinjekjerner
50 g parmesan
2 hvitløkfedd
1 dl olivenolje
* Kok pasta etter anvisning på pakken. Del kyllingbrystene langsetter på midten slik at de får form som en sommerfugl. Legg kyllingbrystene mellom to stykker matpapir og bruk en kjevle til å banke dem lett flate. Når kyllingbrystene bankes flate, trenger de kortere steke- eller grilltid.
Pensle med olje og krydre med salt og pepper. Stek eller grill kyllingbrystene i tre-fire min på hver side.
Pesto: Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløkfedd og revet parmesan i en food processor til en glatt saus. Anrett salat, cherrytomater delt i to, kyllingbryst og nykokt pasta på tallerken. Drypp over pesto like før servering.