Sommerkoteletter med dampede grønnsaker og kryddersmør
Sprøstekte sommerkoteletter med dampede grønnsaker er enkelt — og veldig godt.

(4 porsjoner)
4 sommerkoteletter
smør til steking
4 gulrøtter
200 g sukkererter
1 lite blomkålhode
1 liten bunt persille
KRYDDERSMØR:
1 ss rød paprika
1 hvitløkfedd
2 ts grillkrydder
100 g smør
* Start med kryddersmøret. Finhakk paprika og ha det i en bolle. Tilsett finhakket hvitløk og grillkrydder. Del smøret i mindre biter og ha det i bollen. La bollen stå fremme i romtemperatur slik at smøret blir lett å røre sammen. Skyll og del grønnsakene i mindre biter. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre, ca. 10 min. Stek sommerkotelettene mens grønnsakene koker. Rør sammen kryddersmøret. Hell vannet av grønnsakene og vend dem inn i kryddersmøret. Anrett grønnsakene og sommerkotelettene på tallerken og dryss over finklippet persille før servering. Server gjerne et godt brød til.