Oppskrift vannbakkels

Her er hemmeligheten bak perfekte vannbakkels

Bake-eksperten i Hjemmet deler hemmeligheten bak vellykkede vannbakkels.

DEILIGE MUNNFULLER: Vannbakkels kan fylles med salt og søtt til lunsj eller til kaffe.
DEILIGE MUNNFULLER: Vannbakkels kan fylles med salt og søtt til lunsj eller til kaffe. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

Her er oppskriften som gir deg perfekte vannbakkels.

Ingredienser:

(Ca. 14 stk.)

125 g smør

2½ dl vann

125 g hve­te­mel

ca. 4 egg

6 dl krem­flø­te

4 ss suk­ker

syl­te­tøy, 1 ss pr. vann­bak­kels

2 kur­ver bær

Anita Bakker baker for Hjemmet - og deler hemmeligheten bak perfekte vannbakkels: Nøye oppmålte ingredienser!

Slik lager du vannbakkels

Del smø­ret i bi­ter og kok opp i en kje­le med vann. Ha i hve­te­mel og rør godt til alt sam­ler seg til en jevn klump.

Ta kje­len av pla­ten når dei­gen «slip­per» kje­len. Av­kjøl litt.

Visp eggene sammen og tilsett litt og litt i deigen mens du rører godt mellom hver gang. Deigen skal være så tykk at den holder formen. Det er ikke alltid at man trenger å tilsette hele eggemassen, det kommer an på størrelsen på eggene.

Sett vann­bak­kels med skje på ba­ke­pa­pir. Stek ved 200° i 20–25 min.

Og husk: Du må ikke åpne ovns­dø­ra underveis, da fal­ler ka­ke­ne lett sammen! Av­kjøles på rist.

Pisk flø­ten stiv med suk­ker. Skjær for­sik­tig av lok­ket på vann­bak­kel­se­ne og fyll med krem, syl­te­tøy og bær. Sett tilbake lok­ket og dryss even­tu­elt me­lis over før ser­ve­ring. Vann­bak­kel­se­ne må ser­ve­res straks etter at de er fylt.

Les også: Kjendiskokkenes verste matopplevelser: – Arne Brimi laget det verste jeg har spist i hele mitt liv

Denne saken ble første gang publisert 28/01 2016, og sist oppdatert 17/02 2021.

Les også