Rullekaken er tilbake
Marengsrull med blåbær
Denne steker du på et par minutter. Rull inn deilig blåbærfyll og vips har du en deilig kake til kaffen.
5 eggehviter
2 dl sukker
1 pk. kakefyll med
vaniljesmak (uten koking)
FYLL:
3 dl kremfløte
4 ss blåbærsyltetøy
100 g friske blåbær
Pisk eggehviter til de begynner å bli stive, tilsett sukker litt og litt mens du pisker. Pisk til stiv marengs. Vend inn kakefyllpulveret. Bre marengsen over i en bakepapirkledd stor langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 20 min.
Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhåndkle eller bakepapir. Fjern bakepapiret som dekket langpannen og avkjøl kaken med den varme langpannen over.
Pisk kremfløten til krem.
Bre kremen over den kalde kaken og fordel syltetøy og bær over kremen.
Rull sammen kaken og sett kjølig til servering.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 18/01 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.