Nydelig gjærbakst
Klippekrans med makronfyll
Klipp deg en kringle og overrask gjestene dine med ekstra saftig bakst.
(1 krans)
25 g gjær
100 g smør
3½ dl melk
1 dl sukker
1 ts malt kardemomme
Ca. 500 g hvetemel
FYLL:
1 pose makronfyll
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og hell i melken. La blandingen bli lunken og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Ha i sukker, kardemomme og så mye mel at deigen slipper bollen og blir glatt og smidig. La deigen heve under plast på lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 min.
Ha deigen på bakebordet og elt den lett. Kjevle den til et rektangel som måler ca. 20 x 40 cm. Rør sammen makronfyllet etter anvisning på posen og fordel makronfyllet over, men ikke helt ut til kantene. Rull deigen fast sammen fra langsiden. Legg den over på en bakepapirkledd stekeplate, med skjøten ned. Form «pølsen» til en sirkel. Klipp ca. 1 cm tykke biter, nesten gjennom «pølsa», brett tilbake vekselvis til høyre og venstre. Hev kringlen på et lunt sted i ca. 20 min.
Pensle med sammenvispet egg og stek midt i ovn ved 200° i ca. 15 min. Avkjøl kringlen på rist. Ha eventuelt på litt melisglasur før servering.
Tips: Begynn bakingen med litt for lite mel enn for mye. Tilpass heller melmengden underveis.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 11/01 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.