Fin til både hverdags og fest

Fristende prinsessekake med pistasjnøtter

Hva er vel bedre enn nybakt lun gjærbakst? Prøv denne nydelige varianten der vi har byttet ut vaniljekremen med nøtter.

KOS TIL KAFFEN: Med denne herlige kaken vil du garantert spre litt glede i vintermørket!
KOS TIL KAFFEN: Med denne herlige kaken vil du garantert spre litt glede i vintermørket! Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
GLED DEG TIL NESTE UKE: Da får du 14 fantastiske gjærbakstoppskrifter i Hjemmet uke 2, blant annet disse  fristende krembollene.
GLED DEG TIL NESTE UKE: Da får du 14 fantastiske gjærbakstoppskrifter i Hjemmet uke 2, blant annet disse fristende krembollene. Foto: Svein Brimi

(En hjer­te­form/spring­form)

 

2½ dl melk

25 g gjær

1 dl suk­ker

1 ts salt

500 g hve­te­mel

100 g smør

PIS­TASJ­KREM:

150 g pis­tasj­nøt­ter

100 g smør

1 egg til pens­ling

 

Varm mel­ken til den er fin­ger­varm og rør ut gjæ­ren i væs­ken. Til­sett suk­ker, salt, egg og hve­te­mel, og elt til en glatt deig.

Ha der­et­ter i rom­tem­pe­rert smør og elt alt godt sam­men.

La dei­gen hvile un­der plast i ca. 45 min.

Pis­tasj­krem: Fin­hakk pis­tasj­nøt­te­ne og rør inn rom­tem­pe­rert smør.

Ta av ca. 1/³ av dei­gen og trykk den ut i bun­nen av en smurt hjer­te­form. Kjev­le res­ten av dei­gen til et rek­tan­gel og smør på pis­tasj­kre­men. Rull den sam­men og del den i ca. 2 cm tyk­ke ski­ver. Legg styk­ke­ne oppå bun­nen.

Hev ka­ken til dob­bel stør­rel­se.

Pens­le ka­ken med sam­men­pis­ket egg.

Stek ka­ken i ov­nen på ne­der­ste ril­le ved 200° i ca. 20 min. Er den ikke gjen­nom­stekt, ta ka­ke­rin­gen for­sik­tig av og stek ka­ken vi­de­re i noen mi­nut­ter. Av­kjøl på rist.

Pynt ka­ken med me­lis­gla­sur. Den Kan fint fry­ses, men da uten me­lis­gla­sur.

Les også:

Sjokoladefantasi med mandler

Hvetekransen du baker i en fei

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 05/01 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også