Kan fint fryses
Nystekte kanelknuter med perlesukker
De lukter himmelsk, er myke og saftige. Lite slår de populære kanelknutene!
(Ca. 22 kanelknuter)
150 smør
5 dl melk
50 g gjær
1¼ dl sukker
1 egg
ca. 1 kg hvetemel
FYLL:
100 g smør, romtemperert
1 dl sukker
4 ts malt kanel
PENSLING:
1 egg
4 ss perlesukker, kan sløyfes
Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til lunken. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen.
Tilsett sukker og egg. Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking. Arbeid til en smidig og litt løs deig. Sett deigen lunt til heving dekket med plast, ca. 30 min.
Rør sammen smør, sukker og kanel til fyllet.
Strø mel på bakebordet, kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40 x 50 cm. Bre smøret utover halvparten av leiven, og strø sukker og kanel over. Brett resten av leiven over den delen som er smurt med smørblanding. Del hver leiv opp i ca. 12 remser. Tvinn remsene og slå deretter en knute på dem. Enden på remsen festes på undersiden av knuten.
Sett kanelknutene på stekebrett med bakepapir og la dem heve i ca. 40 min. Pensle med sammenvispet egg og strø med perlesukker. Stek ved 175° i ca. 20 min.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 05/01 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.