(Rund ka­ke­form ca. 22 cm i dia­me­ter)

100 g smør

1½ dl vann

4 ss ka­kao

3 dl suk­ker

1 dl røm­me

1 ts nat­ron

½ ts salt

2 egg

3 dl hve­te­mel

FYLL:

3 dl flø­te

50 g ko­ke­sjo­ko­la­de

SJO­KO­LA­DE­SAUS:

100 g ko­ke­sjo­ko­la­de

2 dl flø­te

små ko­kos­bol­ler

 

Kok opp smør, vann og ka­kao. Ta kje­len av var­men og rør inn suk­ker. Visp inn røm­me og resten av in­gre­di­en­se­ne.

Smør ka­ke­for­men og hell rø­ren i for­men. Sett ka­ken midt i ovn ved 180° i ca. 40 min, sjekk med en kake­pinne om ka­ken er fer­dig. La ka­ken stå litt i for­men før den av­kjø­les helt på rist.

Visp flø­ten til krem. Grov­hakk sjo­ko­la­den og bland inn. Bre kre­men over ka­ken.

Smelt sjo­ko­la­den i flø­ten og la det små­ko­ke til det tyk­ner. Av­kjøl.

Hell sjo­ko­la­de­saus over ka­ken og pynt med små ko­kos­bol­ler og an­nen pynt som gjør ka­ken fest­fin.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!