(Rund form ca. 24 cm i dia­me­ter)

3 dl has­sel­nøt­ter

el­ler mand­ler

3 dl me­lis

5 eg­ge­hvi­ter

IS­KREM:

5 pl. ge­la­tin

5 eg­ge­plom­mer

2 dl suk­ker

3 dl krem­flø­te

ca. 2½ dl mul­ter

mul­te­syl­te­tøy, meng­de et­ter øns­ke

 

Varm ste­ke­ov­nen til 160°. Dekk bun­nen av en form med ba­ke­pa­pir.

Mal nøt­ter i kjøk­ken­ma­skin og bland inn me­lis. Stiv­pisk eg­ge­hvi­ter og vend inn me­lis og nøt­ter. For­del rø­ren i ka­ke­for­men og stek ka­ke­bun­nen på ne­der­ste ril­le i ca. 40 min. Av­kjøl i for­men.

La ge­la­tin­pla­ter lig­ge i kaldt vann i 5–6 min. Hell av van­net og løs ge­la­ti­nen opp i ½ dl ko­ken­de varmt vann. Rør til all ge­la­ti­nen er opp­løst.

Pisk eg­ge­plom­mer og suk­ker til eks­tra tykk eg­ge­do­sis. Til­sett pis­ket krem­flø­te og mul­ter.

Ha i smel­tet ge­la­tin i en tynn strå­le, mens du blan­der for­sik­tig, men godt med en slik­ke­pott.

Hell kre­men over av­kjølt ka­ke­bunn og la for­men stå i fry­se­ren til kre­men er stiv.

Ta ka­ken ut av for­men og legg på fat. Dekk ka­ken med mul­te­syl­te­tøy el­ler ma­ri­ner­te mul­ter.

La ka­ken stå i rom­­tempe­ra­tur i ca. 20 min. før ser­ve­ring.

SØTE AVSLUTNINGER: Få flere oppskrifter på julens beste desserter i Hjemmets julematbilag i uke 50. © Svein Brimi

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!