Anitas julefristelse:
Smakfulle julemuffins
Sett tennene i disse deilige muffinsene med smak av julens krydder.
(Ca. 12–16 stk.)
300 g smør
3 dl brunt sukker
4 egg
5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts malt kanel
½ ts malt ingefær
¼ ts malt nellik
KREMOSTTOPPING:
300 g kremost naturell
100 g smør, romtemperert
220 g melis
Rør smør og sukker sammen til det har en luftig konsistens. Ha i ett og ett egg om gangen. Tilsett resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
Fordel røren i mellomstore muffinsformer og stek kakene midt i stekeovnen ved 200° i 15–20 min. Avkjøl.
Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har. Da holder de seg pene i fasongen.
Pisk sammen kremost, smør og melis til det har en kremet konsistens. Ha kremen i sprøytepose og dekorer muffinsene.
Les også:
Pepperkakemuffins med blåmuggost
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 26/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.