Nydelig til kaffekosen
Nøtterull med plommer
Rullekaken inntar norske kaffebord igjen. Prøv denne deilige varianten med marinerte plommer!
(1 rullekake)
3 egg
1½ dl sukker
100 g hasselnøtter
2 ss potetmel
1½ ts bakepulver
FYLL:
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
50 g kokesjokolade
MARINERTE PLOMMER:
ca. 25 plommer
1 dl madeira
3 dl sukker
7½ dl vann
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mal nøttene og bland i sammen med potetmel og bakepulver.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 180° i ca. 20 min. Hvelv kaken over på et sukret klede eller matpapir. Fjern bakepapiret forsiktig. Avkjøl kaken med langpannen over.
Pisk kremfløten og vaniljesukkeret til krem. Fordel kremen jevnt over nøttebunnen. Grovhakk sjokolade og dryss over. Rull kaken sammen fra langsiden.
Del kaken i passe store serveringsstykker og server med deilige marinerte plommer. Ha sukker, madeira og vann i en kjele. Kok i noen minutter til sukkeret er løst opp.
Ha i plommene i og lam de trekke på svak varme i 2 min. Legg plommene på rene sylteglass og hell laken over. Sett på lokk. La plommene avkjøles på kjøkkenbenken.
Plommene kan oppbevares i kjøleskap i ca. 2 uker.
Tips: Fortvil ikke om bakepapiret sitter godt på kaken. Hvis noe av kaken henger på papiret, skraper du det av og legger det på kaken. Avkjøl med langpannen over. Bre kremen over og rull sammen.
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 11/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.