Svinenakke og rotgrønnsaker er en god kombinasjon

Nakkestek med honningglaserte grønnsaker

Rotgrønnsaker smaker supergodt til alt av kjøtt og fisk. Alle typer rotgrønnsaker kan brukes i denne oppskriften. Miks og triks med det du har.

HØSTMAT: Honningglaserte rotgrønnsaker passer perfekt til en litt sterkt krydret nakkestek.
HØSTMAT: Honningglaserte rotgrønnsaker passer perfekt til en litt sterkt krydret nakkestek. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
SUNT OG GODT: Få flere velsmakende retter med rotgrønnsaker, som denne  grønnsaksuppen med svinekjøtt, i Hjemmet uke 36!
SUNT OG GODT: Få flere velsmakende retter med rotgrønnsaker, som denne grønnsaksuppen med svinekjøtt, i Hjemmet uke 36!

(6 por­sjo­ner)

1,2 kg svi­ne­nak­ke

3 ts grill­kryd­der eller annen kryd­der­blan­ding til svin

1 ts salt

3 ss smør

5 dl vann

1 kål­rot

4 gul­røt­ter

2 per­sil­le­røt­ter

1 sel­le­ri

2 ss smør

2 ss fly­ten­de hon­ning

ny­kver­net pep­per

frisk ti­mi­an

 

Sett ste­ke­ov­nen på 125°. Gni kjøt­tet inn med kryd­der­blan­ding og salt. Legg kjøt­tet i en lang­pan­ne og hell på vann. Legg tre rau­se smør­klat­ter på ste­ken. Stikk inn et ste­ke­ter­mo­­me­ter i kjøt­tet, og stek det hele til kjer­ne­tem­pe­ra­tu­ren vi­ser 70° (ro­sa­stekt). Det­te tar ca. 2½ time.

Skrell og del grønn­sa­ke­ne opp i litt gro­ve bi­ter. Smelt smø­ret i en stor ste­ke­pan­ne og stek grønn­­sake­ne over mid­dels tem­pe­ra­tur til de er møre. Hell over fly­ten­de hon­ning like før ser­ve­ring.

Ser­ver svi­ne­nak­ken med de gla­ser­te grønn­sa­ke­ne, frisk ti­mi­an og kok­te po­te­ter eller en god po­tet­mos.

Denne saken ble første gang publisert 02/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også