Svinenakke og rotgrønnsaker er en god kombinasjon
Nakkestek med honningglaserte grønnsaker
Rotgrønnsaker smaker supergodt til alt av kjøtt og fisk. Alle typer rotgrønnsaker kan brukes i denne oppskriften. Miks og triks med det du har.
(6 porsjoner)
1,2 kg svinenakke
3 ts grillkrydder eller annen krydderblanding til svin
1 ts salt
3 ss smør
5 dl vann
1 kålrot
4 gulrøtter
2 persillerøtter
1 selleri
2 ss smør
2 ss flytende honning
nykvernet pepper
frisk timian
Sett stekeovnen på 125°. Gni kjøttet inn med krydderblanding og salt. Legg kjøttet i en langpanne og hell på vann. Legg tre rause smørklatter på steken. Stikk inn et steketermometer i kjøttet, og stek det hele til kjernetemperaturen viser 70° (rosastekt). Dette tar ca. 2½ time.
Skrell og del grønnsakene opp i litt grove biter. Smelt smøret i en stor stekepanne og stek grønnsakene over middels temperatur til de er møre. Hell over flytende honning like før servering.
Server svinenakken med de glaserte grønnsakene, frisk timian og kokte poteter eller en god potetmos.
Denne saken ble første gang publisert 02/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.