Fantastisk langpannekake

Saftig konfektkake

Har du lyst til å bake noe ekstra godt til kaffen? En deilig, god langpannekake er alltid velkommen til glede for store og små.

Fristende: Denne kaken har en perfekt balanse mellom salt og søtt.
Fristende: Denne kaken har en perfekt balanse mellom salt og søtt. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
TID FOR KOS: Gled deg til deilige epleoppskrifter i Hjemmet uke 35!
TID FOR KOS: Gled deg til deilige epleoppskrifter i Hjemmet uke 35!

(Liten langpanne)

Kakebunn: 

4 eggehviter 

200 g sukker

2 ts bakepulver

150 g Ritz-kjeks

Sjokoladekrem:

125 g smør 

100 g melis 

4 eggeplommer 

3 ss kakao 

2 ts vaniljesukker 

Sjokoladeglasur:

200 g kokesjokolade 

2 ss smør 

Knus Ritz-kjeks i en kjøkkenmaskin.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. 

Vend inn bakepulver og kjekssmuler.

Fordel deigen i en bakepapirkledd liten langpanne. Stek kaken midti ovnen ved 175° i 20 min.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald. 

Sjokoladekrem: Rør mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem og bland inn kakao og vaniljesukker. 

Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i ca. 30 min.

Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.

Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig til sjokoladeglasuren er stivnet.

Tips: Når du skal skjære kaken i biter, er det lurt å la den stå litt i romtemperatur. Da er det lettere å skjære pene stykker.

Les også:

Flettet jordbærlengde

Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 21/08 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også