Hjemmelaget sjokoladeis
Den aller beste isen lager du selv. Prøv denne herlige sjokoladeisparfaiten med crème fraîche og du vil garantert bli hektet.
(4-6 porsjoner)
300 g kokesjokolade
120 g sukker
1 beger crème fraîche
5 eggeplommer
4 dl kremfløte
•Finhakk sjokoladen. Varm crème fraîche og sukker til kokepunktet. Hell det over sjokoladen. Rør sammen med en slikkepott til du får en glatt masse. Visp inn eggeplommer én om gangen. Avkjøl. Vend inn pisket kremfløte i to omganger. Hell isen i en form.
La stå i fryseren i ca. 6 timer.
Lag kuler av isen og server i iskjeks.
Tips: Ikke kast eggehvitene, de kan for eksempel brukes til marengs, nøttebunn eller en god omelett. Eggehvite kan fint fryses.
Les også:
Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 05/08 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.