Lettbakt sjokoladekake

Sjokoladekake i randform tar seg godt ut på fatet og er enkel å bake. Kanskje noe til ettermiddagskaffen på verandaen?

STASELIG: Denne kaken passer til hverdag og fest.
STASELIG: Denne kaken passer til hverdag og fest. Foto: Synnøve Dreyer
Sist oppdatert
Fritt levert: Har du lyst på en hel bok full av deilige kakeoppskrifter? Bestill praktverket KAKER til fest og hverdag på SMS i dag for kun kr 69! Send SMS med ordet HJKAKER til 2205.
Fritt levert: Har du lyst på en hel bok full av deilige kakeoppskrifter? Bestill praktverket KAKER til fest og hverdag på SMS i dag for kun kr 69! Send SMS med ordet HJKAKER til 2205.

(ca. 10 bi­ter)

200 g smør 

100 g mørk sjo­ko­la­de

2 egg

11/3 dl suk­ker

2 dl hve­te­mel

2 ts ba­ke­pul­ver

2 ts va­nil­je­suk­ker

1 ss smør

GLA­SUR:

2 ss kaf­fe­pul­ver

1 ss vann

50 g smør 

100 g mørk sjo­ko­la­de

PYNT:

3 ss sjo­ko­la­de, fin­hak­ket/kake­strøs­sel 

•La smør og sjo­ko­la­de smel­te over vann­bad, eller i en kje­le ved lav tem­pe­ra­tur. Rør for­sik­tig.

Pisk egg og suk­ker til en luf­tig eg­ge­do­sis. Bland i den smel­te­de sjo­ko­la­de­blan­din­gen. Bland mel, ba­ke­pul­ver og va­nil­je­suk­ker og rør i blan­din­gen, litt om gan­gen.

Smelt smø­ret. Pens­le rand­for­men med smør. For­del rø­ren i for­men, 1½ li­ter, og stek ka­ken i ned­re del av ov­nen ved 175° i ca. 40 min. Av­kjøl ka­ken i ca. 20 min.

Løs opp pul­ver­kaf­fen i det ko­ken­de van­net.

Ha i smør og sjo­ko­la­de, og la det smelte ved svak var­me. For­del blan­din­gen over hele ka­ken, og dryss over fin­hak­ket sjo­ko­la­debiter eller kake­strøs­sel.

Les også:

Flettet jordbærlengde

Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 29/07 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også