Lettbakt sjokoladekake
Sjokoladekake i randform tar seg godt ut på fatet og er enkel å bake. Kanskje noe til ettermiddagskaffen på verandaen?
(ca. 10 biter)
200 g smør
100 g mørk sjokolade
2 egg
11/3 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ss smør
GLASUR:
2 ss kaffepulver
1 ss vann
50 g smør
100 g mørk sjokolade
PYNT:
3 ss sjokolade, finhakket/kakestrøssel
•La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen, 1½ liter, og stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i ca. 40 min. Avkjøl kaken i ca. 20 min.
Løs opp pulverkaffen i det kokende vannet.
Ha i smør og sjokolade, og la det smelte ved svak varme. Fordel blandingen over hele kaken, og dryss over finhakket sjokoladebiter eller kakestrøssel.
Les også:
Gulrotkake med biter av mørk og lys sjokolade
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 29/07 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.