Fritt levert: Bestill praktverket KAKER til fest og hverdag på SMS i dag for kun kr 69! Send SMS med ordet HJKAKER til 2205.

(Ca. 12 bi­ter)

4 egg

4 dl suk­ker

225 g smør

2 dl melk

6 dl hve­te­mel

3 ts ba­ke­pul­ver

3 ts va­nil­je­suk­ker

3 ss ka­kao

PYNT:

ca. 4 dl krem­flø­te

fris­ke bær

•Visp egg og suk­ker til eg­ge­do­sis.

Smelt smør og til­sett smør og melk i eg­ge­do­si­sen.

Til­sett hve­te­mel, ba­ke­pul­ver, va­nil­je­suk­ker og ka­kao og løft det for­sik­tig inn i eg­ge­do­si­sen.

Hell rø­ren i en godt smurt form, ca. 24 cm.

Ste­kes i ov­nen på mid­ter­ste ril­le ved 180º i ca. 40 min. eller til den er gjen­nom­stekt. Prøv med en kake­nål for å sjek­ke om den er fer­dig.

Av­kjø­les før den skjæ­res i to og pyn­tes med pis­ket krem­flø­te og fris­ke bær både inni og på top­pen.

Wigdis Winge har samlet Hjemmets aller beste kaker i boken KAKER til hverdag og fest. © Egil Nordlien

Tips: Bunnen egner seg fint til å fryse ned. Ta den frem ved en passende anledning og pynt med deilige sommerbær.

Har du lyst på flere oppskrifter, klikk her: Hjemmets beste kakeoppskrifter

Få Hjemmets store bakebok rett hjem! Klikk her for å se hvordan du enkelt bestiller på SMS: Fritt levert

 

Velkommen til kakefest!

Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn duftende, nybakt gjærbakst, som den kransen jeg prøvesmaker her, og som er fylt med rosiner, smør, sukker og kanel. Egentlig hadde jeg tenkt å fryse den ned, siden det var mandag og vi hadde mesket oss nok i helgen. For en lykke det ble da baksten likevel kom på bordet til ettermiddagskaffen!

Jeg håper du finner mye godt du har lyst til å bake til fest, merkedager eller på en vanlig mandag blant våre aller beste oppskrifter i vårt nye praktverk KAKER til fest og hverdag. Den kommer i butikkhyllene mandag 15. juni, og du kan også bestille boken på SMS og få den levert hjem til deg.

Kos deg med bakeboken!

Mvh. Vigdis Winge

Redaksjonssjef

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!