Oppskrift: Rabarbrapai

Fristelser med rabarbra

Nydelig rabarbrapai med mascarponekrem.

Få smaken av sommer med denne deilige rabarbrapaien.
Få smaken av sommer med denne deilige rabarbrapaien. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(4 por­sjo­ner)

400 g ren­set ra­bar­bra

75 g suk­ker

2 ts va­nil­je­suk­ker

150 g lady­fin­gers

eller annen kjeks

port­vin eller sher­ry

150 g mas­car­po­ne

2 dl krem­flø­te

2 ss me­lis

•Skjær ra­bar­bra i små styk­ker på ca. 1 cm. Bland ra­bar­bra, va­nil­je­suk­ker og suk­ker i en gry­te og kok i ca. 10 min. ved svak var­me. Ta gry­ten av var­men og av­kjøl.

Pisk krem­flø­te til myk krem. Bland mas­car­po­ne, krem­flø­te og me­lis i en skål og rør til en jevn blan­ding.

Knus lady­fin­gers og hell litt port­vin eller sher­ry over.

For­del ra­bar­bra, lady­fin­gers og mascarponekrem lagvis

i fire glass.

Pynt med jord­bær og ser­ver med det samme.is, hviter og fløte.

Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.

Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.

 

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Astrid Valler

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Har du lyst på flere kakeoppskrifter, klikk her: Hjemmets beste kakeoppskrifter

Denne saken ble første gang publisert 02/06 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også