Oppskrift: Rabarbrapai
Fristelser med rabarbra
Nydelig rabarbrapai med mascarponekrem.
(4 porsjoner)
400 g renset rabarbra
75 g sukker
2 ts vaniljesukker
150 g ladyfingers
eller annen kjeks
portvin eller sherry
150 g mascarpone
2 dl kremfløte
2 ss melis
•Skjær rabarbra i små stykker på ca. 1 cm. Bland rabarbra, vaniljesukker og sukker i en gryte og kok i ca. 10 min. ved svak varme. Ta gryten av varmen og avkjøl.
Pisk kremfløte til myk krem. Bland mascarpone, kremfløte og melis i en skål og rør til en jevn blanding.
Knus ladyfingers og hell litt portvin eller sherry over.
Fordel rabarbra, ladyfingers og mascarponekrem lagvis
i fire glass.
Pynt med jordbær og server med det samme.is, hviter og fløte.
Hell av vannet på gelatinplatene og løs opp en og en plate i ½ dl kokende, varmt vann. Hell den oppløste gelatinen i sitronblandingen. Rør den inn i fromasjen. Hell røren i formene slik at den går noen cm over kanten. Sett fromasjen kaldt til den stivner. Ta av folien.
Server fromasjen pyntet med revet sitronskall og sitronmelisse.
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Har du lyst på flere kakeoppskrifter, klikk her: Hjemmets beste kakeoppskrifter
Denne saken ble første gang publisert 02/06 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.