Oppskrift: Frossen ostekake med bær

Forfriskende og frossen festkake

Denne fristende ostekaken er midt i blinken og faktisk noe du kan ha på lur i fryseren.

Foto: Synøve Dreyer
Sist oppdatert

ca. 10 biter

75 g smør, romtemperert

200 g Digestive-kjeks eller annen god kjeks

400 g Kremost til baking Naturell 

1 dl H-melk

1½ dl sukker

1 sitron, revet skall og saft fra denne 

2 pl. gelatin

3 dl kremfløte

PYNT:

8 jordbær, delt i to 

½ dl blåbær

Knus kjeksen. Bland smulene med det romtempererte smøret.

Trykk blandingen godt ut i en form med 22–23 cm i diameter. Sett kakeformen kølig.

Legg gelatinplater til bløt i kald vann i ca. 5–10 min. Riv sitronskall.

Kok opp melken sammen med sukkeret. Klem vannet av gelatinen og ha den i den varme melken. Rør slik at gelatinet løser seg opp. Avkjøl litt. Tilsett deretter kremosten, sitronskall og saften fra en sitron. Bland godt sammen.

Visp fløten lett i en annen bolle og vend kremen i blandingen, etter at blandingen er helt avkjølt. Hell blandingen over kjeksbunnen i kakeformen. Sett formen i fryseren i minst 4 timer.

Frossen ostekake bør du ta frem en god stund før servering, slik at den rekker å tine noe. Pynt med friske bær og server.

LES OGSÅ:

Dronningen av Saba

Spennende vri: Ostekake med sjokolade

23 oppskrifter: Hjemmet-lesernes beste festkaker

En godbit til å ha på lur: Sjokoladekake med appelsin

Sjokolade-rullekake

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 11/05 2015, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også