Ristet skreifilet med stuet savoykål

Det er nå du bør spise skrei!

Den tykke skreifileten passer godt å brune lett i panne og steke ferdig i ovnen.

Sist oppdatert

Vi spiser ofte kokt skrei med persillesmør og gode poteter. Her får du en deilig vri på den. Serveres gjerne med bacon.

 

4 porsjoner

 

700–800 g skreifilet med skinn, uten ben

2 ss grovt salt

2 ss olje + 2 ss smør til bruning

4 skiver bacon (kan sløyfes)

 

STUET SAVOYKÅL:

ca. 400 g savoykål

1 bunt vårløk

2 sjalottløk, finhakket

1 ss smør

2 dl hvitvin eller eplesider

1 ss hvetemel

3 dl kremfløte

1 dl melk

salt, pepper

 

Se video: Norges raskeste fiskemiddag

 

•Skjær skreifileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med grovt salt og la dem ligge i ca. 10 min. Skyll saltet av og tørk fisken godt.

Varm olje og smør og stek fisken med skinnsiden ned til skinnet er brunt, 2–3 min, snu fisken og stek den raskt på kjøttsiden. Legg fisken på bakepapir på stekebrett og etterstek den i ovn ved 180° i 8–10 min. til den er så vidt gjennomstekt. Sprøstek baconskivene.

Strimle kålen fint, skjær løken i tynne ringer. Fres løken blank i smør, hell på vin/sider og kok det inn til ⅓. Rør inn kål og vårløk, dryss på mel og rør godt rundt. Hell på fløte og melk og la stuingen koke i 3–4 min. Smak til med salt og pepper.

Server fisken med bacon, kålstuing og poteter.

Tips. Får du ikke tak i savoykål kan du bruke grønnkål eller kinakål.

 

Få ideer til desserten her: Søtt og deilig fra Hjemmet

 

 

 

I ukens utgave (nr. 5/2015) av Hjemmet får du 6 andre oppskrifter på deilige fiskemiddager.

Denne saken ble første gang publisert 29/01 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også