(12 biter)

300 g hvetemel

2 ts malt ingefær

2 ts kanel

½ ts malt nellik

½ ts salt

½ ts pepper

1 ts bakepulver

500 g mørk sirup

1 dl rapsolje

1 egg

1 ½ ts natron rørt ut i 2 dl kokende vann

GLASUR:

200 g kremost naturell

100 g melis

½ sitron, skallet

Smør og stø sidene på en springform 24 cm i diameter.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen sirup, egg og olje i en annen bolle. Løs opp natron i varmt vann. Ha i sirupsblandingen og natronvannet vekselvis i det tørre, rør mellom hver gang til en glatt og klumpfri røre.

Hell røren i formen og stek kaken i nedre del av ovnen ved 180° i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål om kaken er gjennomstekt. La kaken avkjøles i formen før glasur strykes på.

Bland revet sitronskall, melis og myk kremost sammen til en klumpfri glasur. Smør den på kaken og dryss et lett kaneldryss over like før servering.

Les også:

Slik lykkes du med sjokoladepai

Fransk sjokoladekake

Rask pai med epler

Sitronkake

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!