Bak kjeks til påskekosen!

Appelsinkjeks med sjokolade

Nå er appelsinene på sitt beste, og disse kjeksene er perfekte å ha på lur til kaffekosen.

FRISTELSER: Appelsinkjeks med strø er avhengighetsskapende.
FRISTELSER: Appelsinkjeks med strø er avhengighetsskapende. Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

(Ca. 60 stk.)

 

½ dl saft fra ap­pel­si­ner

100 g smør + 100 g smør

6 dl hve­te­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

½ ts salt

½ dl suk­ker

1 stort egg

2 ss ap­pel­sin­skall, fin­re­vet

2 ss val­mue­frø

PYN­TE­SUK­KER:

1 ss re­vet ap­pel­sin­skall

1 dl suk­ker

1 ss val­mue­frø

ev. smel­tet sjo­ko­la­de til pynt

Varm opp ap­pel­sin­saf­ten og ha i 100 g smør og la det smelte med.

Bland mel, salt og ba­ke­pul­ver i en bol­le.

Visp 100 g mykt smør og suk­ker til det blir luf­tig og lett med en miks­mas­ter. Ha i eg­get og ap­pel­sin­smø­ret. Bland alt godt.

Ha i det tør­re. Bland dei­gen sam­men og legg den på et godt me­let bake­bord. Kjev­le ut til en 2 mm tykk leiv, og stans ut små kjeks med en kakeutstikker el­ler et vann­glass. Legg kjek­sen på en ba­ke­pla­te og dryss over pyn­te­­suk­ker. (Blan­ding av ap­pel­sin­skall, suk­ker og val­mue­frø)

Stek kjek­sene ved 200° i ca. 10 min. til de be­gyn­ner å bli bru­ne i kan­te­ne. Av­kjø­les på rist og opp­be­va­res i luft­tett boks. Pens­le ev. en snei av kjek­sen med smel­tet sjo­ko­la­de. •

Les også:

Rullekake med firkløver

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 25/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også