Bak kjeks til påskekosen!
Appelsinkjeks med sjokolade
Nå er appelsinene på sitt beste, og disse kjeksene er perfekte å ha på lur til kaffekosen.
(Ca. 60 stk.)
½ dl saft fra appelsiner
100 g smør + 100 g smør
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts salt
½ dl sukker
1 stort egg
2 ss appelsinskall, finrevet
2 ss valmuefrø
PYNTESUKKER:
1 ss revet appelsinskall
1 dl sukker
1 ss valmuefrø
ev. smeltet sjokolade til pynt
Varm opp appelsinsaften og ha i 100 g smør og la det smelte med.
Bland mel, salt og bakepulver i en bolle.
Visp 100 g mykt smør og sukker til det blir luftig og lett med en miksmaster. Ha i egget og appelsinsmøret. Bland alt godt.
Ha i det tørre. Bland deigen sammen og legg den på et godt melet bakebord. Kjevle ut til en 2 mm tykk leiv, og stans ut små kjeks med en kakeutstikker eller et vannglass. Legg kjeksen på en bakeplate og dryss over pyntesukker. (Blanding av appelsinskall, sukker og valmuefrø)
Stek kjeksene ved 200° i ca. 10 min. til de begynner å bli brune i kantene. Avkjøles på rist og oppbevares i lufttett boks. Pensle ev. en snei av kjeksen med smeltet sjokolade. •
Les også:
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 25/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.