DEILIGE KAKER: Gled deg til Hjemmet uke 13! Her har vi samlet 10 rennende og fristende sjokoladekakeoppskrifter.

(Kakeform 24 cm i diameter)

100 g smør

2½ dl sukker

2 egg

1 boks crème fraîche

3 ss appelsinmarmelade

1½ ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 dl kakao

3½ dl hvetemel

skall av 1 appelsin

FYLL:

1 gl. appelsinmarmelade (minus 3 ss som brukes i kakerøren)

SJOKOLADEKREM:

100 g smør

1 dl kakao

2 ts vaniljesukker

3½ dl melis

½ dl melk

Pisk sammen mykt smør og sukker. Tilsett eggene og pisk godt mellom hvert egg. Ha i resten av ingrediensene og pisk til alt blir godt blandet.

Ha røren i kakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 40 min (sjekk med kakepinne). Avkjøl kaken i formen.

Del kaken i to bunner. Fordel et godt lag med appelsinmarmelade over den ene bunnen og legg den andre bunnen over.

Rør sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen (smøret bør være romtemperert).

Fordel sjokoladekremen jevnt over kaken.

Pynt med for eksempel miniappelsiner (kumkvat) og konfekt.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Gry Traaen

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!