Appelsin + sjokolade = deilig

Sjokoladekake med appelsinfyll

Denne saftige sjokoladekaken er faktisk helt uimotståelig. Bare prøv!

NAM: Ta en bit av denne, og du er solgt!
NAM: Ta en bit av denne, og du er solgt! Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert
DEILIGE KAKER: Gled deg til Hjemmet uke 13! Her har vi samlet 10 rennende og fristende  sjokoladekakeoppskrifter.
DEILIGE KAKER: Gled deg til Hjemmet uke 13! Her har vi samlet 10 rennende og fristende sjokoladekakeoppskrifter.

(Kakeform 24 cm i diameter)

100 g smør

2½ dl sukker

2 egg

1 boks crème fraîche

3 ss appelsinmarmelade

1½ ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 dl kakao

3½ dl hvetemel

skall av 1 appelsin

FYLL:

1 gl. appelsinmarmelade (minus 3 ss som brukes i kakerøren)

SJOKOLADEKREM:

100 g smør

1 dl kakao

2 ts vaniljesukker

3½ dl melis

½ dl melk

Pisk sammen mykt smør og sukker. Tilsett eggene og pisk godt mellom hvert egg. Ha i resten av ingrediensene og pisk til alt blir godt blandet.

Ha røren i kakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200° i ca. 40 min (sjekk med kakepinne). Avkjøl kaken i formen.

Del kaken i to bunner. Fordel et godt lag med appelsinmarmelade over den ene bunnen og legg den andre bunnen over.

Rør sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen (smøret bør være romtemperert).

Fordel sjokoladekremen jevnt over kaken.

Pynt med for eksempel miniappelsiner (kumkvat) og konfekt.

Les også:

Rullekake med firkløver

Fargerik og frisk ostekake

Sjokoladedrøm

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 20/03 2017, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også