Høyt til fjells utenfor Lom sentrum sitter Arne Brimi (56) på det gresskledde taket til sitt eget matopplevelsessenter Vianvang. Vinden fra Jotunheimen puster ham lett i håret. Sommervarmen er kanskje ikke av det sprelske slaget, men den populære kokken er like glad. For ham er hver dag nye muligheter til å skape noe positivt.

Da Arne var 21 år, ble han kjøkkensjef på Fossheim hotell, og senere i livet har han både oppnådd å bli årets kjøkkensjef, gitt ut bøker og blitt TV-stjerne med «Gutta på tur». Det har ikke manglet på oppturer. På gaten blir han stoppet av mennesker som gjerne vil takke ham for TV-opplevelser eller vil ha tips om oppskrifter fra hans tradisjonsrike kjøkken.

- Ja, du kan godt si at livet mitt er et eventyr, sier han med et smil til Her og Nå.

- Tenk å komme fra ei fjellbygd, fra utkanten, og likevel få være med å prege den gastronomi-utviklingen Norge har hatt de siste 30-40 årene. Ja, det har vært et eventyr.

Les hele intervjuet i ukens Her og Nå.

Les hele saken
Les alt om: