krigskorrespondent Fredrik Græsvik har spist det meste

Ekorn smakte grusomt!

Fredrik Græsvik har reist mye og takker sjelden nei til lokale matspesialiteter. Katt og kakerlakk glir ned, men ekorn og apekatt styrer han helst unna.

ERFAREN: Fredrik Græsvik er ikke kresen i matveien, og har prøvd mang en lokal spesialitet i sin karriere som krigskorrespondent.
ERFAREN: Fredrik Græsvik er ikke kresen i matveien, og har prøvd mang en lokal spesialitet i sin karriere som krigskorrespondent. Foto: Foto: Håvard Solem
Sist oppdatert

- Det hender jeg tenker på kollegene mine som dekker viktige møter mellom verdens toppledere og bor på fine hoteller og spiser på dyre restauranter.

Men jeg konkluderer alltid med at det er kjedelig i forhold til det jeg gjør. Å bo i bushen og spise apekatt og ekorn er gøy - bare man får det litt på avstand, gliser Fredrik Græsvik (44).

Ramme ekorn

Siden 1994 har TV 2s profilerte krigskorrespondent rapportert fra verdens urolige hjørner. Nå er han aktuell med programmet «Til bords med fienden», hvor han sammen med kokk Tom Victor Gausdal (35) samler mennesker fra flere sider av en konflikt til et felles måltid.

Fredrik har allerede mange spesielle matopplevelser fra sine år som krigskorrespondent. Et foreløpig «høydepunkt» opplevde han i jungelen i Burma.

- Geriljasoldatene skjøt ekorn med pistoler og dyrene ble servert med ris og grønnsaker. Smaken var helt ram. Grusom, rett og slett! Men jeg spiste tallerkenen tom, forteller Fredrik og grøsser.

DOKUMENTARSERIE: Fredrik Græsvik og Tom Victor Gausdal besøker konfliktherjede land i sitt nye TV-program. Her er tilbereder de et måltid i Burma.
DOKUMENTARSERIE: Fredrik Græsvik og Tom Victor Gausdal besøker konfliktherjede land i sitt nye TV-program. Her er tilbereder de et måltid i Burma. Foto: Foto. TV 2

Følte meg litt kannibal

Apekatt styrer han også unna, men en gang i Afrika fikk han det servert som kvernet kjøtt i en spaghetti bolognese.

- Det ble jeg fortalt først etterpå. Jeg følte meg litt kannibal da, sier Fredrik, som også har fått servert katt i Afrika.

- Det var faktisk ikke så halvgærnt. Men det var tungt å se min egen katt i øynene etterpå, sier Fredrik med et smil.

Også snacks av det mindre normale slaget har Fredrik erfaringer med.

- Ristede kakerlakker, for eksempel. Tilberedt med hvitløk og chili. Det passer utmerket sammen med kaldt øl. Men det er nok en fordel å ha drukket noen øl før kakerlakkene kommer på bordet, avslutter han lattermildt.

TV-AKTUELL: TV 2 søndager kl. 21.45

Denne saken ble første gang publisert 12/03 2012, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også