Gratis oppskrift:

Vaniljepannacotta med mangomousse

Denne deilige desserten setter prikken over en hver middag.

LETT OG LEKKER: Vaniljepanacotta med mangomousse.

LETT OG LEKKER: Vaniljepanacotta med mangomousse. Foto: Olof Abrahamsson

Publisert Oppdatert

6 personer:

3 dl kremfløte

1 vaniljestang

2 ss sukker

2 gelatinblader

200 g fryst, tint mango

1 dl melis

2 gelatinblader

 

Pynt:

50 g mørk sjokolade

2 ss hakkede pistasienøtter

 

1. Legg to gelatinblader i kaldt vann i 5 minutter. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, ha det opp i en kjele sammen med fløte og sukker. La det småkoke i 5 minutter.

2. Ta opp gelatinbladene og rør dem ut i den varme fløten. Fisk opp vaniljestangen før du heller over fløten i seks glass. Settes kaldt i minst 3 timer.

3. Bland mango og melis med en stavmikser til du får en glatt puré. Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 minutter. Ta opp gelatinen og smelt bladene med 1 ss av mangopureen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett resten av pureen. Fordel dette på toppen av pannacottaen og sett glassene tilbake i kjøleskapet i ytterligere to timer til det har stivnet.

4. Smelt sjokoladen over vannbad. Bred sjokoladen til avlange pletter på stekepapir, strø over hakkede pistasienøtter og la det stivne. Pynt pannacottaen med sjokoladen.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag