Oppskrift på brownieskake
Spennende vri på en favoritt
Brownies faller alltid i smak, og med innslag av trøffel blir det helt uimotståelig.
Brownieskake surprise
10 biter
125 g smør
125 g mørk sjokolade
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
3 dl hvetemel
2 ss kakao
1 krm salt
100 g melkesjokolade
Topping:
100 g minimarshmallows
1 boks karamellisert kondensert melk
Trøffel:
100 g melkesjokolade
100 g mørk sjokolade
1 1/2 dl fløte
Pynt:
jordbær
1. Sett ovnen på 175°. Knekk den mørke sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør i en kjele. Tilsett sukker, vaniljesukker og egg.
2. Sikt i mel, kakao og salt. Hakk melkesjokoladen og tilsett den. Hell røren i en form (24 cm i diameter) og stek den midt i ovnen i 20 minutter.
3. Strø over minimarsmallows og sett kaken inn i ovnen igjen i et par minutter til de har begynt å smelte. Ta den ut igjen og bred forsiktig over karamellisert kondensert melk. Avkjøl kaken.
4. Trøffel: Hakk all sjokoladen. Kok opp fløte og hell det over sjokoladen. Rør rundt til den har smeltet og bred røren over kaken. Når det har stivnet pynter du med jordbær.
Denne saken ble første gang publisert 19/05 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.