Gratis hekleoppskrift på søte kaker

Søte fristelser

Disse kakene er garantert kalorifattige!

Sist oppdatert

Fram med heklenålen, og lag noen aldeles skjønne kaker - som garantert er kalorifattige! De er kanskje ikke så mye til nytte, men er dekorative på et pent fat. Med et lite jordbær og en kremklatt på toppen, er de nesten til å spise opp.

Hekle mer?

Er du glad i å hekle, kan du for eksempel hekle din egen julekrybbe til neste jul, eller glede deg selv eller noen du er glad i med en nydelig, heklet lue. Flere inspirerende mønstre finner du på Familiens samleside for oppskrifter.

Du må gjerne dele linken til dette innlegget på bloggen din. Husk å oppgi kilde.

NB! Kopiering av oppskrifter i sin helhet for bruk på kommersielle nettsteder og blogger er ulovlig.

 

Opplysninger om oppskriftene og garnet får du hos Svarta Fåret Norge, tlf. 51 61 22 12

Kremkakestykke

Garn: Candy (100 % bomull) fra Svarta Fåret: 1 nøste fg 1 (beige 09), 2 nøster fg 2 (brun 26), 1 nøste fg 3 (hvit 04), 1 nøste fg 4 (rød 45)

Heklenål: Svarta Fåret 2½ mm

Heklefasthet: ca. 6 fm = 2 cm

Bløtkakebunn, kanter og overdel: Snu alle rader med 2 lm. Hekle 3 lm med fg 1. Hekle 1 fm i 2. lm fra nålen, 1 fm i 3. lm.

1. rad: Snu med 1 lm og hekle 1 fm i hver m = 2 fm.

2. rad: Hekles som rad 1.

3. rad: Hekle 2 fm i 1. m på forrige rad, 1 fm i neste m = 3 fm.

4. rad: Hekle 2 fm i 1. m på forrige rad, 1 fm i hver og en av de neste m = 4 fm.

5. rad: Hekle 1 fm i hver m på forrige rad. Gjenta rad 3, 4 og 5 til du har 35 rader = 24 fm.

36. rad= Brettekant: Skift til fg 2 og hekle rundt hver fm på forrige rad slik: Stikk ned nålen fra vrangen vannrett rundt neste fm (stikk ned nålen i fm og opp igjen etter fm), lag ett kast, trekk igjennom tråden og avslutt fm på vanlig måte. – hva er vanlig måte? 37–57. rad: Hekle 1 fm i hver m på forrige rad. 58–59. rad: Hopp over 1. m på forrige rad, 1 fm i hver og en av de neste m. 60. rad: Hekle 1 fm i hver m på forrige rad. Gjenta rad 58, 59 og 60 til du har 90 rader = 2 fm. Avslutt med 1 kjm (= kjedemaske) og klipp av garnet.

Kakefyll: Hekle med fg 2, 1 fm i hver kantm fra rad 58 og rundt kakestykkets overdel tilbake til rad 58. Snu hver rad med 2 lm, hekle 1 fm i hver fm og hekle striper slik: 2 rader med fg 2, 5 rader med fg 3, 1 rad med fg 4, 3 rader med fg 1, 4 rader med fg 3, 2 rader med fg 2, 2 rader med fg 1. Avslutt med 1 kjm. i siste m på forrige rad og klipp av garnet.

Montering: Sy sammen kakestykket maske for maske og spar en åpning på ca. 2 cm som skal fylles med vatt. Fyll med vatt og sy så sammen resten av kakestykket.

Krem: Hekle 5 lm med fg 3. Hekle 1 fm i den 2. lm fra nålen, 1 fm i hver og en av de 3 neste lm. Snu med 1 lm og hekle 4 fm tilbake. Fortsett med å hekle 4 fm frem og tilbake i ca. 10 cm. Sy på bandet som en volang langs kantene på kakestykket. Sy på ett jordbær.

Jordbær

Garn: Candy (100 % bomull) fra Svarta Fåret: 1 nøste. fg 45 (rød), 1 nøste.fg 38 (grønn), 1 nøste.fg 34 (gul)

Heklenål: 2½ mm

Heklefasthet: 6 fm = 2 cm

Hekle 2 lm med rød fg 1. rad: Hekle 6 fm i den 2. lm fra nålen. Fortsett å hekle rundt.

2. rad: Hekle 2 fm i hver m på forrige rad = 12 fm.

3. rad: Hekle X 1 fm i hver og en av de 2 første m, 2 fm i neste m, gjenta fra X = 16 fm.

4. rad: Hekle X 1 fm i hver og en av de 3 første m, 2 fm i neste m, gjenta fra X = 20 fm.

5–8. rad: Hekle 1 fm i hver m. Fest tråden i begynnelsen av arbeidet.

9. rad: Hekle X 1 fm i hver og en av de 2 første m, hopp over 1 m, gjenta fra X = 14 fm.

10–11. rad: Hekle 1 fm i hver m.

12. rad: Hekles som rad 9 = 10 fm.

13. rad: Hekle 1 fm i hver m.

Fyll med vatt. Hekle 1 fm i hver 2. m til hullet er dekket. Klipp av garnet og fest tråden.

Kronblad og stilk: Hekle 2 lm med grønn fg 1. rad: Hekle 8 fm i den 2. lm fra nålen. Fortsett å hekle rundt.

2. rad: Hekle (1 fm + 5 lm) i hver m på forrige rad = 8 lmb. Klipp av garnet, trekk tråden gjennom m og sy fast bladet på toppen av jordbæret. Hekle 4 lm midt i toppen med dobbelt grønt garn. Klipp av garnet, trekk tråden gjennom m og fest tråden. Sy med gul fg prikker over jordbæret og form samtidig jordbæret.

Marsipanstenger

Garn: Candy (100 % bomull) fra Svarta Fåret: 1 nøste.fg 26 (brun), 1 nøste.fg 38 (grønn)

Heklenål: 2½ mm

Heklefasthet: 6 fm = 2 cm Hekle 2 lm med brun fg

1. rad: Hekle 7 fm i den 2. lm fra nålen. Fortsett å hekle rundt.

2. rad: Hekle 2 fm i hver m på forrige rad = 14 fm.

3. rad: Hekle X 1 fm i første m på forrige rad, 2 fm i neste m, gjenta fra X.

4. rad: Hekle X 1 fm i hver og en av de 2 første m på forrige rad, 2 fm i neste m, gjenta fra X

5. rad = Brettekant: Hekle rundt hver fm på forrige rad slik: Stikk ned nålen fra vrangen vannrett rundt neste fm (stikk ned nålen i fm og opp igjen etter fm), lag ett kast trekk igjennom tråden og avslutt fm på vanlig måte.

6–10. rad: Hekle 1 fm i hver m på forrige rad.

11. rad: Skift til grønn fg og hekle 1 fm i hver m på forrige rad.

12–20. rad: Hekle 1 fm i hver m på forrige rad.

21. rad: Skift til brun fg og hekle 1 fm i hver m på forrige rad.

22.- 26 rad: Hekle 1 fm i hver fm på forrige rad

27. rad:= Brettekant: Hekles som rad 5.

28. rad: Hekle X 1 fm i hver og en av de 2 første m på forrige rad, hopp over 1 m, gjenta fra X.

29. rad: Hekle X 1 fm i 1. m på forrige rad, hopp over 1 m, gjenta fra X. Fyll med vatt.

Hekle rundt slik: Hekle 1 fm i annenhver m til du har 1 m igjen. Avslutt med 1 kjm.(= kjedemaske), klipp av garnet og sy gjennom kaken på langs slik at endene ikke blir runde.

Oppskriften sto på trykk i Familien Hekling, 16. juni 2014.

Last ned

Her kan du laste ned oppskriften, slik at du kan printe den ut.

Denne saken ble første gang publisert 10/02 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også