Oppskrift på iskake:
Smak av sommer
Iskake med jordbær. Ja takk, et stykke til.
10 porsjoner
Nøttebunn:
2 1⁄2 dl hasselnøtter eller mandler
2 1⁄2 dl melis
4 stk. eggehvite
Is:
8 stk. eggeplomme
2 dl melis
2 stk. vaniljestang
6 dl kremfløte
ca. 750 g jordbær
1. Mal nøttene eller kjør dem i en kjøkkenmaskin. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig, men godt inn i nøtteblandingen. Ha røren i formen og glatt den til. Stek kaken i en smurt springform (22-24 cm) på nederste rille ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
2. Løsne nøttebunnen forsiktig fra formen, legg den på rist. Vask og tørk formen. Legg kakebunnen tilbake i formen.
3. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen. Mos 12–15 jordbær og bland med litt sukker. Hell ca. 1/3 av kremen i formen og fordel halvparten av jordbærmosen over. Gjenta prosessen og avslutt med resten av kremen. Sett kaken i fryseren. Dekk den med folie når kremen er stivnet på toppen. La kaken stå i minst 4 timer. Ta den ut, cirka 1/2 time før servering. Pynt iskaken med friske jordbær.
Denne saken ble første gang publisert 18/08 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.