Gratis oppskrift:

Smak av italiensk sommer

Desserten som smelter i munnen.

ITALIENSK FRISTELSE: Panna cotta med mango coulis

ITALIENSK FRISTELSE: Panna cotta med mango coulis Foto: Sturla Bakken

Publisert Oppdatert

Ingredienser:

2 gelatinplater

5 dl kremfløte

100 g sukker

1 stk. vaniljestang

2 mango

1 ts sukker

 

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp fløten, sukker og splittet vaniljestang. La blanding trekke i ca. 2 min. Legg gelatinplatene i vann og la de bli bløte. Skvis ut vannet og tilsett gelatin og rør godt om. Sil røren og hell i porsjonsformer/glass og sett kaldt i kjøleskapet til den stivner, 2–3 timer, eller natten over.

2. Skjær opp mangoen og ha fruktkjøttet i en gryte. Tilsett noen spiseskjeer vann, sett over varme og sett på lokk. La mangoen småkoke til den er helt mør. Rør av og til og tilsett mer vann om nødvendig. Bruk en stavmikser for å kjøre mangoen glatt og press massen gjennom en sil for en silkemyk coulis. Ha litt mango coulis på toppen av pannacottaen og gjerne en tur med krem og revet sitronskall over

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning