Oppskrift på epleboller:

Saftigere blir de ikke

Nå begynner eplene å bli modne og her får du en oppskrift som gjør bollene dine litt annerledes.

Litt sulten? Disse eplebollene tar gjærbakst til nye høyder.
Litt sulten? Disse eplebollene tar gjærbakst til nye høyder. Foto: Olof Abrahamsson
Sist oppdatert

25 stykker:

25 g gjær

3 dl kald melk

1 ss kardemomme

1 egg

1 1/4 dl sukker

100 g romtemperert smør

1 krm salt

ca 10 dl hvetemel

Fyll:

50 g romtemperert smør

2 epler

3/4 dl sukker

1 ss kanel

50 g smør

Pensling

Egg, perlesukker

 

1. Sett ovnen på 250°. Smuldre gjæren i en skål. Tilsett kald melk og rør rundt til gjæren har løst seg opp. Tilsett kardemomme, egg, sukker, smør i biter, salt og mesteparten av melet. Elt alt godt i en kjøkkenmaskin i 10 minutter.

2. Dekk til deigen og la den heve i 50 minutter. Skrell og skjær eplene i terninger, bland dem med sukker og kanel.

3. Ta opp deigen og kjevle den ut til et rektangel. Smør på smør og strø over epleterningene. Rull sammen på langt og skjær i passe biter. Legg bollene i papirformer med snittflaten opp. Dekk til og etterhev i 45 minutter.

4. Pensle med pisket egg og strø over perlesukker eller råsukker. Stekes midt i ovnen i 10 minutter.

Denne saken ble første gang publisert 25/08 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også