Oppskrift på epleboller:
Saftigere blir de ikke
Nå begynner eplene å bli modne og her får du en oppskrift som gjør bollene dine litt annerledes.
25 stykker:
25 g gjær
3 dl kald melk
1 ss kardemomme
1 egg
1 1/4 dl sukker
100 g romtemperert smør
1 krm salt
ca 10 dl hvetemel
Fyll:
50 g romtemperert smør
2 epler
3/4 dl sukker
1 ss kanel
50 g smør
Pensling
Egg, perlesukker
1. Sett ovnen på 250°. Smuldre gjæren i en skål. Tilsett kald melk og rør rundt til gjæren har løst seg opp. Tilsett kardemomme, egg, sukker, smør i biter, salt og mesteparten av melet. Elt alt godt i en kjøkkenmaskin i 10 minutter.
2. Dekk til deigen og la den heve i 50 minutter. Skrell og skjær eplene i terninger, bland dem med sukker og kanel.
3. Ta opp deigen og kjevle den ut til et rektangel. Smør på smør og strø over epleterningene. Rull sammen på langt og skjær i passe biter. Legg bollene i papirformer med snittflaten opp. Dekk til og etterhev i 45 minutter.
4. Pensle med pisket egg og strø over perlesukker eller råsukker. Stekes midt i ovnen i 10 minutter.
Denne saken ble første gang publisert 25/08 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.