Oppskrift på sjokoladekake med sitronkrem

Perfekt balanse

Denne kaken balanserer søtt og syrlig til en ny smaksopplevelse

VÅRENS DRØMMEKAKE: Sjokolade og sitron gi en lett og lekker smakskombinasjon i denne lekre kaken.

VÅRENS DRØMMEKAKE: Sjokolade og sitron gi en lett og lekker smakskombinasjon i denne lekre kaken. Foto: Sturla Bakken

Publisert Oppdatert

Bunn

3 stk. egg

3 dl sukker

4 dl hvetemel

4 ss kakaopulver

3 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

200 g meierismør

3 dl lettmelk

½ appelsin, revet skall

 

Sitronkrem

5 dl kremfløte

½ sitron, revet skall

2 ts sitronkrem (kan utelukkes)

2 ts sukker

1 plate gelatin

 

Sjokoladekrem

200 gram melis

50 gram smør

2 ss kaffe

3 ss kakao

 

1. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre i en bolle.

2. Smelt smøret og avkjøl. Tilsett melk, smør og eggedosis i de tørre ingrediensene. Bland godt.

3. Hell røren i 2 smurte springformer (18-20cm). Stek kaken på 175 grader i ca. 30- 40 minutter. Bruk en kakestikke for å sjekke om kaken er ferdig.

4. Sitronkrem: Ha sukker i fløte og pisk til krem. Vend inn sitronskall og sitronkrem (lemon curd). Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt den i en ss vann. Ha det i sitronkremene og sett den kaldt til du skal pynte kaken, minst 2 timer.

5. Sjokoladekrem: Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem.

6. Skjær den ene kaken i to deler. Legg på et lag med krem. Alternativt kan du legge noen hermetiske pærer skåret i tynne skiver eller et lag med appelsinsyltetøy. Topp med sjokoladekremen og pynt eller ønske. Vi brukte sjokoladeegg med sukkerskall og blomster til pynt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning