Oppskrift på sjokoladekake med sitronkrem
Perfekt balanse
Denne kaken balanserer søtt og syrlig til en ny smaksopplevelse
Bunn
3 stk. egg
3 dl sukker
4 dl hvetemel
4 ss kakaopulver
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 g meierismør
3 dl lettmelk
½ appelsin, revet skall
Sitronkrem
5 dl kremfløte
½ sitron, revet skall
2 ts sitronkrem (kan utelukkes)
2 ts sukker
1 plate gelatin
Sjokoladekrem
200 gram melis
50 gram smør
2 ss kaffe
3 ss kakao
1. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre i en bolle.
2. Smelt smøret og avkjøl. Tilsett melk, smør og eggedosis i de tørre ingrediensene. Bland godt.
3. Hell røren i 2 smurte springformer (18-20cm). Stek kaken på 175 grader i ca. 30- 40 minutter. Bruk en kakestikke for å sjekke om kaken er ferdig.
4. Sitronkrem: Ha sukker i fløte og pisk til krem. Vend inn sitronskall og sitronkrem (lemon curd). Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt den i en ss vann. Ha det i sitronkremene og sett den kaldt til du skal pynte kaken, minst 2 timer.
5. Sjokoladekrem: Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem.
6. Skjær den ene kaken i to deler. Legg på et lag med krem. Alternativt kan du legge noen hermetiske pærer skåret i tynne skiver eller et lag med appelsinsyltetøy. Topp med sjokoladekremen og pynt eller ønske. Vi brukte sjokoladeegg med sukkerskall og blomster til pynt.
Denne saken ble første gang publisert 08/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.