Oppskrift på vannbakkels:

Ikke så vanskelige som du tror

Slik lager du vannbakkels, trinn for trinn

FYLTE VANNBAKKELS: Med denne oppskriften kan du imponere med en lekker fransk delikatesse.
FYLTE VANNBAKKELS: Med denne oppskriften kan du imponere med en lekker fransk delikatesse. Foto: Olof Abrahamsson
Sist oppdatert

15 stykker

Deig:

1 dl vann

1 dl melk

100 g smør

1 krm salt

1 ts sukker

2 dl hvetemel

4 egg

 

Sjokoladekrem:

100 g mørk sjokolade

2 eggeplommer

1/2 dl sukker

1 1/2 ss maisenna

2 dl melk

1/2 dl kremfløte

50 g smør

 

Glasur:

150 g mørk sjokolade

1 dl kremfløte

 

Servering:

3 dl kremfløte

 

Ovn: 200°

 

1. Kok opp vann, melk, smør, sukker og salt i en kasserolle. Tilsett mel og rør kraftig hele tiden til deigen slipper kantene og bunnen.

2. Tilsett ett egg om gangen og pisk en stund mellom hvert. Sprøyt ut cirka 8 cm stenger på en stekeplate

dekket med bakepapir.

3. Stekes midt i ovnen i cirka 20 minutter. Det er viktig at de er helt ferdige, ellers synker de sammen. Del hver på midten med en skarp kniv slik at du får et lokk. Hakk sjokoladen og legg den i en skål. Rør sammen eggeplommer, sukker, maisenna og 1/2 dl av melken i en bolle. Kok opp resten av melken og fløte og hell det over eggeblandingen. Bland godt og hell det tilbake i kjelen og rør rundt til kremen tykner. Ta den av varmen og tilsett sjokolade og smør i biter. Bland godt til du har en glatt krem. Avkjøles.

4. Legg litt sjokoladekrem i hver eclair og en skje med krem. Legg så på lokket. Hakk sjokoladen til glasuren. Kok opp fløte og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet og bred den over kakene. La stå til glasuren har stivnet. •

Denne saken ble første gang publisert 15/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også