Ingredienser

75 g mandler

2 eggehviter

75 g sukker

 

Fyll

300 g forskjellige bær

10 gelatinplater

3 dl kesam

3 dl vaniljekesam

200 g yoghurt naturell

125 g sukker

 

1. Mal mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene til stivt skum. Deretter tilsetter du sukker mens du fortsatt pisker, slik at det blir en stiv og luftig marengs. Vend mandlene forsiktig i marengsen. Kle en springform (26 cm) med bakepapir og fordel mandelmassen jevnt i formen. Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i 15 minutter. Avkjøles på rist.

2. Hvis bærene er frosne, bør du tine dem. Bløtlegg gelatinplatene i 10 minutter. Bland kesam, yoghurt og sukker. Varm opp bærene i en kasserolle og mos dem med en stavmikser. Ha gelatinplatene i den varme bærmosen mens du rører. Avkjøl bærmosen noe før du heller den i tynn stråle i kesamblandingen. Hell alt over den avkjølte mandelbunnen. Sett kaken kaldt til den har stivnet. Pynt med sitronmelisse og friske bær.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!