Oppskrift på skogsbærkake:
Frisk og nydelig
Har du masse bær i fryseren?
Ingredienser
75 g mandler
2 eggehviter
75 g sukker
Fyll
300 g forskjellige bær
10 gelatinplater
3 dl kesam
3 dl vaniljekesam
200 g yoghurt naturell
125 g sukker
1. Mal mandlene. Pisk de romtempererte eggehvitene til stivt skum. Deretter tilsetter du sukker mens du fortsatt pisker, slik at det blir en stiv og luftig marengs. Vend mandlene forsiktig i marengsen. Kle en springform (26 cm) med bakepapir og fordel mandelmassen jevnt i formen. Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i 15 minutter. Avkjøles på rist.
2. Hvis bærene er frosne, bør du tine dem. Bløtlegg gelatinplatene i 10 minutter. Bland kesam, yoghurt og sukker. Varm opp bærene i en kasserolle og mos dem med en stavmikser. Ha gelatinplatene i den varme bærmosen mens du rører. Avkjøl bærmosen noe før du heller den i tynn stråle i kesamblandingen. Hell alt over den avkjølte mandelbunnen. Sett kaken kaldt til den har stivnet. Pynt med sitronmelisse og friske bær.
Denne saken ble første gang publisert 28/09 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.