Bunn

3 stk. egg

3 dl sukker

4 dl hvetemel

4 ss kakaopulver

3 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

200 g meierismør

3 dl lettmelk

½ appelsin, revet skall

 

Sitronkrem

5 dl kremfløte

½ sitron, revet skall

2 ts sitronkrem (kan utelukkes)

2 ts sukker

1 plate gelatin

 

Sjokoladekrem

200 gram melis

50 gram smør

2 ss kaffe

3 ss kakao

 

1. Visp egg og sukker til eggedosis. Bland alt det tørre i en bolle.

2. Smelt smøret og avkjøl. Tilsett melk, smør og eggedosis i de tørre ingrediensene. Bland godt.

3. Hell røren i 2 smurte springformer (18-20cm). Stek kaken på 175 grader i ca. 30- 40 minutter. Bruk en kakestikke for å sjekke om kaken er ferdig.

4. Sitronkrem: Ha sukker i fløte og pisk til krem. Vend inn sitronskall og sitronkrem (lemon curd). Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt den i en ss vann. Ha det i sitronkremene og sett den kaldt til du skal pynte kaken, minst 2 timer.

5. Sjokoladekrem: Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem.

6. Skjær den ene kaken i to deler. Legg på et lag med krem. Alternativt kan du legge noen hermetiske pærer skåret i tynne skiver eller et lag med appelsinsyltetøy. Topp med sjokoladekremen og pynt eller ønske. Vi brukte sjokoladeegg med sukkerskall og blomster til pynt.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!