Ingredienser:

4 egg, romtempererte

125 g sukker

100 g hvetemel

2 ½ ss kakao

40 g smeltet smør

 

Karamelltopp

2 ½ dl fløte

80 g brunt sukker

3 ss sirup

30 g smør

1 ts vaniljesukker

60 g hasselnøtter, hakket

60 g rosiner, tyttebær eller annen

tørket frukt

 

1. Forvarm ovnen til 180° C. Visp egg og sukker hvitt. Sikt mel og kakao sammen og tilsett smeltet smør. Bland forsiktig med en slikkepott. Kle en springform (26 cm) med bakepapir, hell i røren og stek kaken midt i ovnen 35–40 minutter.

2. Avkjøl kaken på rist. Før servering koker du fløte, brunt sukker og sirup i cirka 8–10 minutter, til blandingen tykner. Tilsett smør, vaniljesukker, nøtter og tørket frukt. Hell karamellblandingen over kaken. Serveres gjerne med krem.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!