Semifreddo med sjokolade og appelsin:
Sjokolade som smelter i munnen
Glad i sjokolade? Her får du oppskrift på helgens dessert!
6 porsjoner:
100 g mørk sjokolade
4 egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
skall av 1 appelsin
2 ss presset appelsinsaft
2 dl kremfløte
2 dl tyrkisk yoghurt
200 g nutella, romtemperert
1. Brekk sjokoladen i biter og smelt den over vannbad. Ta den av varmen og la den avkjøles litt.
2. Skill eggene. Pisk eggeplommene med halvparten av sukkeret og vaniljesukkeret til en porøs røre. Tilsett appelsinskall og saft.
3. Rør i sjokoladen. Pisk eggehvitene til skum, tilsett resten av sukkerert og pisk til du har en marengs. Pisk fløten og bland med yoghurten.
4. Ha kremen i eggeblandingen og vend til slutt i eggehvitene. Legg lagvis røren og nutella i en form. Sett den så i fryseren i 4 timer, semifreddoen skal være halvfryst. Pynt med appelsin.
Denne saken ble første gang publisert 29/01 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.