Kanelboller (ca 48)

 

125 g smør

5 dl melk

50 g gjær

1/2 ts salt

1 dl sukker

2 ts malt kardemomme

14–15 dl hvetemel

 

Fyll

ca. 100 g romtemperert smør

3/4 dl sukker

2 ss kanel

pensling

1 egg

perlesukker

 

1. Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og varm til fingervarme, 37 grader. Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i melkeblandingen. 

2. Tilsett salt, sukker, kardemomme og nesten alt melket, men spar litt til utbakingen. Bruk en kjøkken maskin og elt til du har en smidig deig. La den heve tildekket i hvert fall i 30 minutter.

3. Del deigen i to emner og kjevle ut hver til de måler cirka 25x50 centimeter.

4. Bred halvparten av smøret på hver leiv og strø over sukker og kanel.

5. Rull sammen på langs, ikke for hardt og skjær hver rull i 24 biter. Legg bitene med snittflaten opp i papirformer

6. Dekk til bollene og la de etterheve i cirka 30 minutter. Sett ovnen på 225 grader. Når bollene er ferdig hevet pensler du dem med pisket egg og strø over perlesukker. Stek bollene midt i ovnen i 6–8 minutter før du avkjøler dem på rist.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!