Ostekake med brulétopp

Når du skal imponere litt ekstra

OSTEKAKE: Denne ostekaken løftes til nye høyder av brulélokket.

OSTEKAKE: Denne ostekaken løftes til nye høyder av brulélokket. Foto: Olof Abrahamsson

Publisert Oppdatert

15 biter

400 g digestivekjeks

200 g smør

600 g philadelphiaost

250 g vaniljkvarg eller vaniljekesam

1 dl sukker

1 dl maisenna

4 egg

1 dl kremfløte

Toppen:

1/2 dl sukker

Pynt:

Krem og bringebær

 

1. Ovn: 175°, 150°, 250°. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og bland det med kjeksen. Trykk det ut i en form, 20x30cm, med bakepapir. Stekes midt i ovnen i 10 minutter.

2. Pisk sammen ost og kvarg/kesam til en jevn røre. Tilsett sukker og maisenna, og deretter egg og fløte. Hell røren i formen og stek midt i ovnen på 150°, i 1 timme. Avkjøles

4. Skjær ostekaken i ruter og strø på sukker. Bruk grillelementet i ovnen eller en brenner for å få sukkeret brunt. Pynt med krem og bringebær

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag