Ostekake med brulétopp
Når du skal imponere litt ekstra
15 biter
400 g digestivekjeks
200 g smør
600 g philadelphiaost
250 g vaniljkvarg eller vaniljekesam
1 dl sukker
1 dl maisenna
4 egg
1 dl kremfløte
Toppen:
1/2 dl sukker
Pynt:
Krem og bringebær
1. Ovn: 175°, 150°, 250°. Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt smøret og bland det med kjeksen. Trykk det ut i en form, 20x30cm, med bakepapir. Stekes midt i ovnen i 10 minutter.
2. Pisk sammen ost og kvarg/kesam til en jevn røre. Tilsett sukker og maisenna, og deretter egg og fløte. Hell røren i formen og stek midt i ovnen på 150°, i 1 timme. Avkjøles
4. Skjær ostekaken i ruter og strø på sukker. Bruk grillelementet i ovnen eller en brenner for å få sukkeret brunt. Pynt med krem og bringebær
Denne saken ble første gang publisert 16/02 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.