6 stykker

125 g digestive kjeks

90 g smeltet smør

2 x 250 g rensede

jordbær

2 ts maisenna mel

2 gelatinplater

60 ml kokende vann

250 g kremost

100 g sukker

3 dl kremfløte

1 ts vaniljeekstrakt

 

1. Smør seks små porsjonskakeformer. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin og tilsett smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ut i hver form. Avkjøles i ca. 10 minutter.

2. Ha halvparten av jord­bærene i en kjøkkenmaskin.

Kjør til blandingen er helt glatt. Bland litt av pureen med maisenna og ha det tilbake i resten av pureen. Hell dette i en kjele og

kok opp mens du rører. Skru ned varmen og rør rundt til blandingen

tykner.

3. Kok opp vann og løs opp gelatinen. Avkjøl væsken noe. Kjør kremosten glatt med en mikser, tilsett sukker og deretter fløte

og vanilje. Ha i gelatin-

blandingen til slutt.

4. Hell ostekremblandingen over kjeksbunnene. Ha 1 ss

bærpuré på toppen og rør lett en gang. Sett kaken i kjøleskapet i minst tre timer, gjerne over natten. Servers med resten av jordbærene.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!