Oppskrift på ostekake:
Miniostekake med jordbær
Jordbærene er ennå søte og norske, og her får du en liten kake og pynte dem med!
6 stykker
125 g digestive kjeks
90 g smeltet smør
2 x 250 g rensede
jordbær
2 ts maisenna mel
2 gelatinplater
60 ml kokende vann
250 g kremost
100 g sukker
3 dl kremfløte
1 ts vaniljeekstrakt
1. Smør seks små porsjonskakeformer. Knus kjeks i en kjøkkenmaskin og tilsett smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ut i hver form. Avkjøles i ca. 10 minutter.
2. Ha halvparten av jordbærene i en kjøkkenmaskin.
Kjør til blandingen er helt glatt. Bland litt av pureen med maisenna og ha det tilbake i resten av pureen. Hell dette i en kjele og
kok opp mens du rører. Skru ned varmen og rør rundt til blandingen
tykner.
3. Kok opp vann og løs opp gelatinen. Avkjøl væsken noe. Kjør kremosten glatt med en mikser, tilsett sukker og deretter fløte
og vanilje. Ha i gelatin-
blandingen til slutt.
4. Hell ostekremblandingen over kjeksbunnene. Ha 1 ss
bærpuré på toppen og rør lett en gang. Sett kaken i kjøleskapet i minst tre timer, gjerne over natten. Servers med resten av jordbærene.
Denne saken ble første gang publisert 11/08 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.