Ingredienser:

185 gram smør

165 gram brunt sukker

120 ml kaffe

2 piskede egg

120 gram lettrømme

280 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

karamellisert kondensert melk

kaffeglasur

160 g melis

10 g smør

3 ss sterk kaffe

brente mandler

 

1. Sett ovnen på 180 grader. Smør en avlang form

(10 x 20 cm). Ha smør og brunt sukker i en kjele og la det smelte over svak varme. Tilsett kaffe og la det avkjøles i 10 minutter.

2. Ha egg og rømme i en bolle. Tilsett smørblandingen og hvetemel, bake-

pulver og natron. Bland godt. Ha halvparten av røren over i formen, før du tilsetter den karamelliserte melken. Bruk en gaffel for

å fordele fyllet. Hell forsiktig over resten av røren. Stekes midt i ovnen i cirka 55 minutter, avkjøles på rist.

3. Ha melis og smør i en bolle, bland godt. Tilsett nok kaffe til at glasuren er litt rennende. Ha glasuren over kaken for du avslutter med grovhakkede, brente mandler.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!