Oppskrift på kaffekake:
Er kaffe det beste du vet?
For alle som er glad i kaffe er denne kaken verd å prøve.
Ingredienser:
185 gram smør
165 gram brunt sukker
120 ml kaffe
2 piskede egg
120 gram lettrømme
280 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
karamellisert kondensert melk
kaffeglasur
160 g melis
10 g smør
3 ss sterk kaffe
brente mandler
1. Sett ovnen på 180 grader. Smør en avlang form
(10 x 20 cm). Ha smør og brunt sukker i en kjele og la det smelte over svak varme. Tilsett kaffe og la det avkjøles i 10 minutter.
2. Ha egg og rømme i en bolle. Tilsett smørblandingen og hvetemel, bake-
pulver og natron. Bland godt. Ha halvparten av røren over i formen, før du tilsetter den karamelliserte melken. Bruk en gaffel for
å fordele fyllet. Hell forsiktig over resten av røren. Stekes midt i ovnen i cirka 55 minutter, avkjøles på rist.
3. Ha melis og smør i en bolle, bland godt. Tilsett nok kaffe til at glasuren er litt rennende. Ha glasuren over kaken for du avslutter med grovhakkede, brente mandler.
Denne saken ble første gang publisert 20/06 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.