Oppskrift på Dronning Maud dessert:

Så lekker som den høres ut til

Dronning Maud dessert er en fløyelsmyk fornøyelse

EN DRONNING VERDIG: Denne desserten har en smak av piff ved seg.
EN DRONNING VERDIG: Denne desserten har en smak av piff ved seg. Foto: Karen Elise og Lars Lindberg/ Norske Bilder
Sist oppdatert

Ingredienser:

4 egg

4 ss sukker

4 dl fløte

4 plater gelatin

kokesjokolade

 

1. Legg gelatinen i bløt. Pisk sukker og egg til stiv og luftig eggedosis. Fløten piskes til krem og blandes sammen med eggene. Smelt gelatinen i vannbad og rør den forsiktig inn i en tynn stråle. Legg skjefull på skjefull i en serveringsbolle, riv kokesjokolade over og legg på nye skjefuller med kremblanding, slik at du får striper med sjokolade innimellom den lekre, luftige kremen. Riv godt med sjokolade over toppen, og la kremen få stå kjølig et par timer før servering.

Denne saken ble første gang publisert 10/06 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også