Ferdig ostekake er ganske så lys, men den kan ha noen få, små gyllenbrune prikker på toppen når den er ferdig.

Tine.no

Bunn

200 g valnøtter

60 g sukker

55 g smør

 

Kaken

900 g kremost naturell

285 g sukker

1 vaniljestang

4 egg

1 ½ dl fløte

 

Hvit topping

5 dl lettrømme

60 g sukker

1 vaniljestang

 

1. Pass på at alle ingrediensene har romtemperatur før du starter, da får du best resultat. Finmal valnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med sukker. Tilsett smeltet smør og bland godt. Press nøttemassen i en 25–28 cm rund springform. Stek i ca. 15 minutter på 180°C.

2. Til fyllet har du kremost,

sukker og frø fra en vaniljestang i en bolle og visp luftig med

en håndmikser eller kjøkkenmaskin.

3. Tilsett et egg om gangen til det er godt blandet, men ikke mer. Ha i fløte og vaniljefrø, og miks det kun til alt er godt blandet.

4. Ta bakeformen ut av ovnen, senk temperaturen til 150 °C. Kle så

aluminiumsfolie rundt bakeformen.

5. Sett formen i vannbad, og hell røren i formen. Sett det i midten av ovnen på 150°C i ca. 1 time og 40 minutter.

6. Til glasur blander du rømme, sukker og frø fra vaniljestang godt sammen. Hell det over den varme ostekaken.

7. Stek ostekaken i ytterligere 5 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la hvile i 15 minutter.

8. Skjær med en kniv rundt kanten

av ostekaken og sett kaldt til dagen etter.

 

 

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!