Oppskrift på bærkake:
Kaken som tar pusten fra gjestene
De friske bærene kommer til sin rett i denne kaken pga en helt spesiell ingrediens.
Med Mascarpone i kremen blir denne kaken akkurat så god at det ikke holder med et stykke.
Ingredienser:
210 g hvetemel
1 ss bakepulver
150 g sukker
3 dl fløte
2 egg
1 ts bakepulver
¼ ts natron
125 g blåbær
125 g bringebær
250 g mascarpone
120 g ferdig gelé
(kan sløyfes)
1,2 dl vaniljesaus
mandelspon
bær til pynt
1. Sett ovnen på 180 grader. Smør en springform 22 -23 cm. Ha mel, bakepulver, natron og sukker i en bolle, pisk eggene lett sammen med fløten før du tilsetter dem og vaniljeessens.
Bland godt.
2. Dryss mel over bærene (pass på å riste godt av) før du vender bærene i røren. Hell røren i kakeformen og stek kaken midt i ovnen i 50–55 minutter. La den avkjøles fem minutter i formen før du lar den blir helt kald på en rist. i kakeformen.
3. Når kaken er avkjølt, pynter du den med mascarpone, vaniljesaus, gelé, friske bær og mandelspon.
Denne saken ble første gang publisert 03/06 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.