Oppskrift:
Tigerkake med banan
Her får du en ny saftig vri på en kjent kake.
10 biter
1 dl kokosmasse/kokosflak
200 g smør
2 1/2 dl sukker
3 egg
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melk
1 1/2 ss kakao
1 stor moden banan
1. Ovn: 175°. Smør en form (1 1/2 l) og strø den med kokos. Rør smør og sukker hvitt.
2. Tilsett et egg om gangen. Bland melk, bakepulver og vaniljesukker og ha det i røren sammen med melken.
3. Bland 2/3 av røren med most banan, resten blander du med kakao. Legg halvparten av den lyse røren i formen, ha så i litt av den mørke før du avslutter med resten av den lyse. Jevn ut og bland rørene lett med gaffel.
5. Stek kaken nederst i ovnen i 45 minutter.
Denne saken ble første gang publisert 28/04 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.