BANAN: Har du banan i røren holder denne kaken seg saftigere lenger. © Olof Abrahamsson

10 biter

1 dl kokosmasse/kokosflak

200 g smør

2 1/2 dl sukker

3 egg

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

1 dl melk

1 1/2 ss kakao

1 stor moden banan

 

1. Ovn: 175°. Smør en form (1 1/2 l) og strø den med kokos. Rør smør og sukker hvitt.

2. Tilsett et egg om gangen. Bland melk, bakepulver og vaniljesukker og ha det i røren sammen med melken.

3. Bland 2/3 av røren med most banan, resten blander du med kakao. Legg halvparten av den lyse røren i formen, ha så i litt av den mørke før du avslutter med resten av den lyse. Jevn ut og bland rørene lett med gaffel.

5. Stek kaken nederst i ovnen i 45 minutter.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!